Добрич. Започва интерактивната образователна игра Търси се Добруджа“. Това съобщиха

...
Добрич. Започва интерактивната образователна игра Търси се Добруджа“. Това съобщиха
Коментари Харесай

В Добрич започва интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“

Добрич. Започва интерактивната просветителна игра „ Търси се Добруджа “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич . Тя е второ издание на играта, в която се включиха доста деца и възрастни през февруари и март т.г. с тематика „ Търси се България “.
Играта има спортен темперамент и е отдадена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от изискванията е да бъде основан отбор/екип от другари, членове на фамилии, класове. Предвидени са задания и няколко обекта за посещаване – Регионална библиотека „ Дора Габе “, Художествена изложба – Добрич, Музей в Градски парк „ Св. Георги “ и Дом-паметник „ Йордан Йовков “. Редът за посещаване не е от голяма важност.
Преди да стартира играта, всеки екип би трябвало да изтегли от Гугъл Play Actionbound - гратис мобилно приложение. Изписват се членовете на тимовете, след което стартира осъществяването на спортните задания – във всеки обект са сложени на видно място кодове, които би трябвало да сканирате, с цел да видите въпросите, на които би трябвало да отговорите. Някои от дилемите изискват и фотоси. Играта е от вида „ ловци на съкровища ” – включва въпроси, чиито отговори би трябвало да бъдат открити.
Резултатите и спечелилите ще бъдат оповестени на 31 октомври т.г., а премията, обезпечена от Община град Добрич, е просветителна екскурзия.
Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде разгласен за победител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР