Добрич. Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт

...
Добрич. Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов и депутатите от НФСБ се поклониха пред паметта на героите от Добричката епопея

Добрич. Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за избавление на България се включиха в отбелязването на 102-та годишнина от Добричката епопея, което се състоя през днешния ден пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич. Те се поклониха пред паметта на героите от паметните събития сред 5 и 7 септември 1916 година. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ .
На днешния ден преди 102 години се води най-ожесточената борба край Добрич, с помощта на която не се позволява повторна окупация от румънските, съветски и сръбски войски. Името на ген. Иван Колев остава записано със златни букви в българската история като част от тази Добричка епопея. Един от огромните български пълководци, именуван „ Освободителят на Добруджа “, той предвожда българската кавалерия, която разгромява опитващите се да завладяват града и надвишаващи я по бройка съюзени съветски, румънски и сръбски елементи.
По-късно пред мемориала в село Козлодуйци вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от НФСБ взеха присъединяване във възпоминанието в памет на починалите воини от 35-и Врачански пехотен полк. Слово произнесе вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов, който взе участие с персонално подаяние за построяването на този мемориал през предходната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР