Добрич. В сряда, 7 ноември, от 18.00 часа в Огледална

...
Добрич. В сряда, 7 ноември, от 18.00 часа в Огледална
Коментари Харесай

Добрич: Поредният роман на Галин Никифоров ще бъде представен в града на 7 ноември

Добрич. В сряда, 7 ноември, от 18.00 часа в Огледална зала „ Нели Божкова “, литературният критик Драгомил Георгиев показва новата книга на Галин Никифоров. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . „ Авторът на „ Лисицата “, нашият съгражданин от Добрич, който е измежду водещите майстори на актуалния български разказ, и в новия разказ - „ Тяло под роклята ” остава правилен на естетическите си трайни пристрастия. Изборът на писателя е към осъзнаването на същността, болките и трагизма да си друг, т.е. да носиш кръста, Съдбата си и да имаш куража да се изправиш против вероятното, общото. Това го могат изключителните, мощните натури, които не търсят оправданията, а самоуверено крачат през времето, пространството и епохата си. Такъв е новият воин на романиста – Борис. Творбата е богата на културни пластове, на другите способи и форми на описване, което прави текста ориентиран към квалифицирания четец, който има потребности от пробно и новаторско четиво, което те кара да съпреживяваш, да мислиш и да изпитваш духовна приятност. “, показва Драгомил Георгиев.
Писателят Галин Никифоров е ученик на ПМГ „ Иван Вазов “ и живее в родния си град Добрич. Автор е на шест романа, за които е бил неведнъж номиниран на разнообразни състезания и е удостояван с огромни литературни награди. През 2011 година за романа му " Лятото на неудачниците " е отличен с премията " Български разказ на годината ". През същата година печели и премията " Елиас Канети " с различен собствен разказ - " Къщата на клоуните ". По новелата му „ Нощта на фантазиите “ е основан едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.
В края на септември тази година " Сиела " издаде " Тяло под роклята ". Мащабен и непредвиден разказ за изкуплението. Книгата изцяло ще промени визията ви за обществените, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в устрема си към положителното. „ Тяло под роклята “ е провокативен, оголващ човешката душeвност до най-елементарните частици и в същото време нечовечен и безмълвен разказ. „ Тяло под роклята ” е история за изкуплението.
„ На последния, четвърти етаж е съвсем безлюдно. Отдясно е отделението за деца с умствени увреждания и стаите за неизлечимо заболели пациенти, които чакат последната си нощ или чудото, което да ги избави. Вляво са стаите за помощния личен състав и два лекарски кабинета за не изключително амбициозни доктори, които обичат спокойствието. Тук времето е спряло, нищо не се случва. “, четем в изданието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР