Добрич. Центърът за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в

...
Добрич. Центърът за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в
Коментари Харесай

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е определен като един от най-добрите примери за зоологическа дейност в България

Добрич. Центърът за отбрана на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич е избран като един от най-хубавите образци за зоологическа активност в България. Актуалната оценка е от последния отчет на природозащитната организация „ Четири лапи “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна .

В отчета е посочено, че зооцентърът се отличава от множеството български зоопаркове със своя естествен пейзаж и изискванията за развъждане на животните. Посочено е още, че при положение на замяна на животни с други зоологически градини, управлението на ЦЗПЖ е не по-малко взискателно към изискванията, в които ще живеят животните, които изпраща, като се правят предварителни инспекции.

В Центъра през летните месеци действа учебен център, който приема деца от няколко дни и този летен сезон. В отчета е посочено още: „ Зооцентърът в Добрич работи интензивно за привличане на съидейници и развива сполучливо дарителска и доброволческа стратегия. Местни производители постоянно го поддържат като подаряват част от продукцията си за храна на животните. Къщата на носатите мечета е построена с безвъзмездната помощ на локална компания.

Екипът на зооцентъра осъществя непрекъснати усъвършенствания в материалната база и работи целеустремено за популяризирането на активността си и за привличане на доброволци и донори, посредством организация на разнообразни събития и информиране на обществеността “.

350 са животните, които населяват ЦЗПЖ, от 70 типа, 162 дка е площта на зооцентъра, а дървесните типове в него са 35. Сред жителите има редки, застрашени или избавени животни, всяко със собствен личен темперамент и лична история, както показва екипът на Центъра. Посещенията дават късмет за срещи онлайн и основаване на незабравими мемоари.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР