Добрич. Предложението на кмета на Община Добричка Соня Георгиева за

...
Добрич. Предложението на кмета на Община Добричка Соня Георгиева за
Коментари Харесай

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева предлага премахване на таксите в детските градини на територията на Общината

Добрич. Предложението на кмета на Община Добричка Соня Георгиева за унищожаване на таксите в детските градини на територията на общината влиза за разискване в непрекъснатите комисии към Общинския съвет, оповестиха от пресцентъра на Fбщината . За да се даде гласност на плана на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №8 за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Добричка, той е оповестен на 18 ноември 2019 година на интернет страницата на Общината в секция „ Общински съвет “, подсекция „ Проекти на правилници и наредби “. В 30-дневен период всички заинтригувани лица могат да изпращат отзиви, мнения и рекомендации на електронната поща на Община Добричка [email protected] или в Центъра за услуги и информация с адрес: гр.Добрич, ул. “Независимост “. №2 0, стая 105.

Кметът Соня Георгиева инициира премахването на таксите в детските градини, водена от желанието да се даде опция на всички деца да посещават детските градини на територията на общината от най-ранна възраст. „ Отмяната на таксите за детските градини ще обезпечи цялостна и постоянна посещаемост, еднакъв достъп до качествено обучение, без значение от финансовите благоприятни условия на родителите и настойниците. Ще се обезпечи опция повече деца да могат да посещават детските градини. Вярвам, че безплатните детски градини ще допринесат за равно отношение към всички подрастващи и ще повлияят позитивно цялостния развой на построяването на по-добро общество. Премахването на таксите би облекчило фамилния бюджет. Много обществено слаби фамилии нямат опция децата им да посещават детска градина. Премахването на таксите би осигурило ранен достъп до обучение на хора в стопански неравностойно състояние “, безапелационна е Соня Георгиева.

Тя е уверена, че премахването на таксите в детските заведения ще помогне и на работещите родители, и на родителите с ниски благоприятни условия. Безплатното посещаване в детските градини ще повлияе демографската рецесия. Ще се насърчи раждаемостта, ще се подтикват младежите да останат да живеят и работят в Община Добричка. Размерът на събираните до момента такси е към 35 000 лева годишно. Георгиева предлага през 2020 година приходите от таксите да бъдат обезщетени със лични доходи на Община Добричка. Безплатното посещаване на детските градини в селата на територията на общината е било и едно от предизборните обещания на Соня Георгиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР