Добрич. Годишните награди Добрич“ в областта на културата и науката

...
Добрич. Годишните награди Добрич“ в областта на културата и науката
Коментари Харесай

Добрич: Кметът Йордан Йорданов ще връчи годишните награди „Добрич“ в областта и културата

Добрич. Годишните награди „ Добрич “ в региона на културата и науката ще бъдат връчени на публична гала от 11.00 часа през днешния ден в Огледална зала „ Нели Божкова “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Те включват диплом и парична сума. Носителите на влиятелните награди са избрани от комисия, назначена със заповед на кмета, която заседава на 17 октомври, според устав, одобрен от Общинския съвет. Носител на Колективна премия е Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “. Индивидуалната премия е за Живко Марков – експерт в Регионален исторически музей – Добрич, а премията „ Млад създател “ ще получи Татяна Иванова – поетеса, музикант, ученичка на Езикова гимназия „ Гео Милев “.
Съгласно член от Правилника за отсъждане на годишните награди „ Добрич “ комисията присъжда в допълнение грамоти за принос в науката и в духовното развиване на град Добрич по своя преценка.
В знак и израз на самопризнание Почетна грамота за забележителен принос в духовното развиване на град Добрич ще получат:
- Добруджански софтуерен лицей – Добрич;
- Сдружение на писателите – Добрич;
- Петър Петков – шеф на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “;
- Лана Анцаридзе – хореограф и режисьор, началник на Детски музикален спектакъл „ Дея “, Танцов спектакъл „ Дея “ Клуб „ Театър “ при Младежки център – Добрич;
- Петър Петров – старши специалист при РУО – Добрич;
- Йовка Атанасова - член на СУБ – Клон Добрич;
- Ненчо Попов – член на Дружество на краеведите „ Отец Павел Атанасов “.
Годишните награди „ Добрич “ имат за цел да удостоят с обществено самопризнание създатели, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки достижения и принос в развиването на театралните изкуства, образните изкуства, културното завещание, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР