Добри са резултатите от скенера на главния мозък на 8-годишното

...
Добри са резултатите от скенера на главния мозък на 8-годишното
Коментари Харесай

ДОБРА НОВИНА: Детето, което бе ударено от мълния ще бъде изведено от медикаментозната кома

Добри са резултатите от скенера на основния мозък на 8-годишното дете, изумено от гръмотевица на 20 юли в Бургас. Това заяви зам.директорът на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров.

" Изследването сподели, че няма патологични промени в основния мозък. Това ще ни разреши да предприемем извеждане на детето от положението на медикаментозна кома. След това ще се наблюдава неврологичния му статус. Всички се молим детето да се оправи ", сподели още доктор Тодоров.

8-годишното момченце бе изумено от гръмотевица малко след 18,30 ч. през вчерашния ден на Централния плаж в Бургас, където било със фамилията си. Когато ненадейно връхлетяла стихия родителите му, дружно със сестричката му, се отправили към най-близкото заведение, с цел да се скрият, само че мълнията ги застигнала на пясъка.

Очевидец описа пред публицисти, че майката на детето е почнала да му прави изкуствено дишане, а бащата - сърдечен масаж. Въпреки напъните им когато е закарано в Шокова зала на бургаската болница, момченцето е било в клинична гибел.

Медиците обаче незабавно почнали реанимационни дейности и 5 минути по-късно върнали сърдечната активност. Пострадалото дете обаче е в тежко положение, с заплаха за живота. Има обгаряния в региона на седалището и гърдите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР