Добри, конкретни програми за всяка община, силни кандидати, много динамична

...
Добри, конкретни програми за всяка община, силни кандидати, много динамична
Коментари Харесай

Нинова захапа Борисов:С какво самочувствие казва, че два пъти ни бие в София?

" Добри, съответни стратегии за всяка община, мощни претенденти, доста динамична и енергична акция, добър резултат ". Такъв разбор направи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за към този момент отминалите избори пред bTv.

" Спечелихме четири регионални града. Петият, Шумен, е на кантар със 77 гласа по-малко за нас при към 400 невалидни бюлетини. Ще желаеме в допълнение преброяване на гласовете и анулиране на изборите там ", сподели още тя. За пазаруването на гласове през акцията Нинова показа: " При натрупването на няколко избори с такива проблеми към този момент има задоволително сериозна маса. Но този път беше доста извънредно - нападателно, надменно и намерено. Показаха се доста случаи на платен и корпоративен избор. За да купуваш гласове, би трябвало да имаш запас. Ресурсът е в ръководещата партия. Бизнесът, който се включи интензивно в тези избори, е на страната на ръководещите, тъй като е подвластен от тях. Ние се изправихме с 1 лев дотация против милионите на властта и на бизнеса. Несериозни са обвиняванията, че Българска социалистическа партия е купувала гласове ", сподели още Нинова.

Корнелия Нинова подчертава и на изборите в столицата: " За листата на Българска социалистическа партия в София има двойно нарастване на резултата - от 7 ще имаме 15 общински съветници. Това е партийният избор. Мая Манолова е претендентът, който подкрепихме. Една огромна част от вота, който тя събира, е поддръжката на Българска социалистическа партия, другата част е на други партии и на безпартийни хора, които желаят смяна в София.

Това, за което аз нося отговорност, е удвояване на резултата в София за листата ". Нинова разяснява и думите на Борисов: " С какво самочувствие Борисов споделя, че два пъти ни бие в София, в случай че претендентът му има с 60-70 хиляди гласа по-малко спрямо предходните избори и губи общински съветници!? " Тя прикани за по-реалистични и скромни оценки, в случай че разликата сред Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е единствено 20 хиляди гласа. Корнелия Нинова даде спомагателен разбор на изборите за цялата страна: " Победихме в 62 общини, 4 от които са огромни области градове. " Визия за България " прерасна в стратегия за всяка община. Отидохме и обяснихме на хората какво ще правим- тъкмо и ясно. След което поставихме тези стратегии в ръцете на доста мощни претенденти. От това ново потомство млади политици, което създадохме, към този момент имаме кметове на регионални градове. Ние събрахме партийна сила, младост и гражданска поддръжка. Българска социалистическа партия съумя и тъй като водеше доста дейна и динамична акция с голям брой срещи с хората из цялата, не от кабинетите ". " Наблюдавам, че Борисов потегля по моя път, само че не до дъно и може би е късно. Аз по този път потеглих преди три години и си нося тежкия кръст от това. Борисов сподели, че ще наложи мандатност за кметове, не повече от три мандата.

Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите. Това беше тежка промяна с доста съпротива от вътрешната страна. Това обновяване в партията в този момент дава резултат в лицата на Пенчо Милков в Русе, Станислав Владимиров в Перник, Катя Георгиева в Ямбол и още доста млади лица. Борисов желае тази промяна да я стартира в този момент, само че новите му кметове ще са след 4 години, след още три ще има резултат. Г-н Борисов закъсня! Освен това ние наложихме ограничаване за водач на партията - 2 мандата. За него това го няма.

В политиката за един политик няма по-силно оръжие от персоналния образец. Тези промени за нас провокираха доста вътрешно напрежение, само че партията стартира да върви нагоре ", сподели още Корнелия Нинова. По тематиката за бюджета за следващата година, ръководителят на Българска социалистическа партия сподели, че парламентарната група ще показа под формата на законодателни оферти визията си за бюджета. " Бюджетът на ГЕРБ на предлага нищо друго и не предлага решение по няколко ужасно наболели казуса - демография, опазване на здравето, приходи, беднотия и стопанска система. Няма нито политика и за младежите и фамилии, нито преизчисление на пенсиите за възрастните хора. Общинските лечебни заведения се разпадат. Бюджетът на ГЕРБ подсигурява още една година застой за България ", разяснява Корнелия Нинова. " Изборите в последните години и положението на партията демонстрират, че сме в наклонност на напредък. Промяната е сложна и мудна, само че пътят е правилен и би трябвало да го продължим. Трябва да променим България и знам, че ще успеем ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР