Добрев изрично посочи, че ГЕРБ ще внесе проект за решение

...
Добрев изрично посочи, че ГЕРБ ще внесе проект за решение
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага държавата да плати увеличението на сметките за тока на куп потребители

Добрев категорично уточни, че ГЕРБ ще внесе план за решение по отношение на цената на тока във връзка с общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, ясли, учебни заведения, старешки домове, публичен превоз и " останалите общински предприятия, които не могат да усилят цените на крайните артикули, тъй като те правят услуга от публичен интерес и техните бюджети са закрепени ". Това изясни някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев оправда предлагането с пояснение по какъв начин за ЕРП-тата било обезпечено 100% покритие поради високата цена на тока. При ЕРП-тата беше направено по този начин, че да не се натрупат спомагателни загуби до момента в който работи мораториума върху цената на тока (до края на март). С други думи, става въпрос за отплата на разликата сред избраната от КЕВР цена на тока, който ЕРП-тата доставят и цената, на която купуват от производителите. Причината за решението - да не стане по този начин, че ЕРП-тата да нямат налични средства да заплащат на производителите на ток и за всевъзможни услуги, които използват и надлежно по времето на мораториума да почнат да стопират работа т.е. режим на тока.
Заради скъпия ток: Рилският манастир си " преценява " по кое време да пуска парното
Рилският манастир е с режим на парното поради високите сметки за ток и нафта. Това стана ясно от репортаж на Българска национална телевизия. Игуменът на манастир...
Прочети повече
Да вземат от това перо на бюджета, от което има за ЕРП-тата, съобщи Добрев след експлицитен въпрос. Надяваме се в случай че не на следващия ден, то най-малко идната седмица предлагането ни да се прегледа, " тъй като 50 общини стопираха уличното осветяване ". Добрев е уверен, че парите ще са по-малко, в сравнение с отиват за отплата на ЕРП-тата.

Припомняме, че през вчерашния ден (26 декември) в енергийната комисия на Народното събрание ГЕРБ предложи отплата единствено за религиозните храмове.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР