Добре знаем, че ядките имат редица ползи за организма, а

...
Добре знаем, че ядките имат редица ползи за организма, а
Коментари Харесай

Още една причина да ядем ядки всеки ден

Добре знаем, че ядките имат редица изгоди за организма, а и са страховит метод да залъжем глада и да се заредим с малко бърза сила сред храненията. А в този момент учените акцентират още една значима причина всеки ден да си хапваме по една шепа.
 Ядки, риба, плодове и кои са най-пълноценните храни, които да консумираме
Топ 10 на най-пълноценните храни

Един остарял познайник е на върха

Според разбор на данни за 500 хиляди британци на междинна възраст, тези, които употребяват по към 30 г всеки ден (орехи, бадеми, бразилски орехи, кашу, лешници и шамфъстък), по-рядко са диагностицирани с меланхолия и се постанова да одобряват антидепресанти.

Предполага се, че тази връзка се дължи на противовъзпалителните и андиоксидантни свойства на ядките, които имат самобитен предпазен резултат. Те са богати на значими съществени хранителни субстанции като феноли и фитостероли, както и на микроелементи, протеин, фибри, витамини, мононенаситени и полиненаситени мастни киселини. И всички са значими както за цялостното ни физическо, по този начин и за психологичното ни здраве.
 Снимка 630001

Друго проучване, извършено в Центъра за здравни и обществени проучвания към Университета на Кастилия-Ла Манча в Испания, затвърждава ролята на ядките като ефикасна предварителна защита на депресивните положения.
 Тиква, овесени ядки и по какъв начин да си създадем най-вкусната закуска за есента
Как да си създадем съвършената есенна закуска

Може да я хапваме както преди малко извадена от фурната, по този начин и студена

Според откритията на учените, въз основата на данни за 13 000 души на възраст 37-73 години, постоянната им консумация понижава със 17% риска от развиване на меланхолия. И този резултат се вижда без значение от останалите фактори на всекидневието и околната среда, които също може да са причина за отключване на психични болести, предава Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР