Добре съм, чувствам се чудесно и съм на работа от

...
Добре съм, чувствам се чудесно и съм на работа от
Коментари Харесай

Кунчев: Никой микроорганизъм не може да предизвиква 5 години пандемия без никой да не се адаптира към него

Добре съм, усещам се отлично и съм на работа от една седмица. Забавих третата си доза и дадох позитивен резултат за коронавирус. Лекувах се у дома и съумях да го преодолея в границите на седмица-10 дни, само че след това пристигна постковид синдромът. Това съобщи пред bTV доцент Ангел Кунчев в първото си телевизионно изявление след дълго неявяване, което провокира редица конспирации за здравословното му положение. 

" Ковидът е редовно заболяване и рецепторите, които се свързват с вируса, са в цялото тяло. Кой каквото си има, ковидът го изостря. Имах изостряне на кръвното налягане и кръвната захар. Слава Богу, преодолимо е. Имам диабет, само че се церя единствено с хапчета - диабет вид 2. Звънна ми една кореспондентка от " Ройтерс " и стартира да ми изрежда всичко написано и ме пита кое е вярното и аз й споделих: " Само името ", описа той. 

" Официално изпратиха питане до проф. Мутафчийски за какво крият тялото ми в моргата и ще го изкарат ли след изборите. Да приемаш всичко за истина, приказва неприятно, че не знаеш по какъв начин да отделиш лъжата от истината ", изясни доцент Кунчев.

" Първо нямаше вирус, тъй като в случай че не го видял, не съществувал. После нямаше пандемия, пристигнаха чиповете. Едни хора с бели престилки обикаляха и посочваха по какъв начин на дребен микроскоп се виждали дребни частици, с които ни направлявали. За страдание, айкю равнището на разсъдък върви доста директно с тези неща ", добави той. 

" Много се веселя на това, което чувам последните два-три дни, слушайки какви политики идват в опазването на здравето. Макар да е доста закъсняла, без тази акция не може. И акцията не може да бъде послания, преведени от СЗО в уеб страницата на Министерство на здравеопазването. Без по-високо равнище на имунизация няма да се върнем към нормалността. 

За грипен вирус се имунизираме всеки сезон. Може би ще прозвучи необичайно, само че това, което идва като информация за " Омикрон ", ми се вижда оптимистично. Започва да върви към това, което чакаме. Никой микроорганизъм не може да провокира 5 години пандемия без никой да не се приспособява към него. " Омикрон " може би ще тръгне към посока на естествен респираторен вирус ", разкри доцент Кунчев.

" Министър Кацаров не се допитва доста до мен, той си назначи страхотни хора в екипа. Проф. Кожухарова е страховит епидемиолог ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР