Добре е да припомним, че българското образование, учебните програми, нашите

...
Добре е да припомним, че българското образование, учебните програми, нашите
Коментари Харесай

Синдикат Образование с неграмотно становище: Нашите учебниците са контрапункт на това, което оценя PISA

" Добре е да напомним, че българското обучение, образователните стратегии, нашите учебниците са контрапункт на това, което оценя PISA. И в случай че включим възпитаници от Сингапур, Китай, Ирландия или Естония в нашето си НВО, те разбираемо надали ще доближат и тройка. "

Това написа (оригиналният правопис е непокътнат, бел. ред.) в днешно мнение на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ", на уеб страницата на организацията.

" Синдикат „ Образование “ счита, че българската просветителна система е почнала редица значими промени, с приемане на новия ЗУПО, само че те са в развой и резултатите ще следват скоро ", се споделя още в позицията.

" Както България се стреми към Шенген и ще влезе, към еврото и ще го вкара, към европейските полезности, и ги открива, по този начин и образованието ни би трябвало да се промени и то освен на думи, към междупредметните връзки, към функционалността, към това учителят да бъде не учител, а модератор и без съответните „ наложителни “ учебници ", пишат още от профсъюз " Образование ", давайки прегледен образец за разнородни неточности и в пунктуацията и други

Сред предложенията на синдиката са:

" Учебните стратегии, да се разтоварят от университетски познания, с цел да се остави място и време за образуване на компетентности. Учебният материал по основни дисциплини, като математика, литература, история и други, да се забави като скорост и размер, с цел да се освободи фокус към практическо основаване на материални или духовни училищен артикули, които да минимизират самоцелното машинално наизустяване и възпроизвеждане по-късно на друга информация. "

„ Задължителните учебници “, които носят голяма виновност за тези резултати на PISA, или да бъдат изменени, само че по-добре да правят отстъпка място на обучение без учебници, с „ незадължителни “ пособия, интегриращи в себе си междупредметните връзки, и отстъпвайки място на нововъведението на учителя. "

" Упорита битка против „ просветителната бумащина “ и „ синдрома на отчетност “ в българската просветителна система, тъй като тези явления генерират педантизъм, прегарят българския преподавател и го отдалечава от ученика. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР