Добре дошли в ЧСУ Цар Симеон Велики“, където любовта към

...
Добре дошли в ЧСУ Цар Симеон Велики“, където любовта към
Коментари Харесай

Иновативни подходи за по-качествено образование – добри възможности за учениците в София!

Добре пристигнали в ЧСУ „ Цар Симеон Велики “, където любовта към науката и стремежът към нововъведението се срещат на едно място! Екипът на учебното заведение е напълно предан на задачата да построява младежи с възприятие за  общественост, грижа за околната среда, интерес в науката и умения за себепознание.
Впечатление прави методът на проблемно-базирано образование, който е неповторим с това, че слага на фокус практическата работа и решаването на значими житейски проблеми пред теорията. Класовете са дребни – до 14 възпитаници, което още повече разрешава да се обърне внимание на самостоятелните потребности на всеки един възпитаник. Учениците имат избор сред 3 профилирани профила след 10-и клас: Научен профил (STEM (Science Technology Engineering and Math), Технологичен профил (роботика и програмиране) и Предприемачество (дигитално предприемачество). Чрез многочислените извънкласни действия, които се оферират, всеки възпитаник може да открие коя сфера му подхожда най-вече: непознати езици, театрални и приложни изкуства, музика, танци, спорт, екология, технологии.

И защото главен фокус на ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ е нововъведението в метода на образование, децата имат достъп до най-новите технологии - употребяват устройства за виртуална действителност, а от скоро в учебното заведение е въведен и планът “Училище в облака ”, чиято цел е преподавателите да употребяват Гугъл платформата, с цел да подобрят и модернизират образователния развой.
Материалната база играе огромна роля в това учениците на драго сърце да посещават учебно заведение и заради тази причина, ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ дава най-хубавото от себе си, с цел да обезпечи всички нужни улеснения: обширна лична база, ситуирана на чист въздух измежду природата на село Иваняне: плувен басейн, тенис корт и спортни стадиони, ресурсен център и не на последно място лична трапезария със здравословна храна, плодове и избор за обедно меню – вегетарианско или месно.

Само богата материална база не е задоволителна за едно учебно заведение, в което ученикът да се усеща уютно и в сигурност. Затова напъните на целият екип от преподаватели, психолози, логопеди и ресурсни учители са ориентирани към подкрепяне на личностното развиване и грижа за децата със специфични потребности. Учебният развой се усъвършенства непрестанно като се вземат под внимание анкетите, с които се допитват до учениците до какъв брой ги удовлетворява прекарването в класната стая. За отличен триумф в гимназиалния стадий учебното заведение предлага и стипендии.
Специална опция, от която родителите могат да се възползват – Академия за родители – където те вземат участие в полемика с специалисти в областта на прочувствената просветеност по въпроси, значими за развиването на децата.
Приемът на ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ за образователна 2020-2021 е отворен. Изпратете въпросите си на: [email protected]
Последвайте ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ и във Фейсбук и LinkedIn
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР