Добре де, ние толкова ли прости сме си били винаги

...
Добре де, ние толкова ли прости сме си били винаги
Коментари Харесай

Всеки срещу всеки


Добре де, ние толкоз ли елементарни сме си били постоянно или в този момент нещо в последно време изплискахме? – мърмори си тази моя позната, до момента в който скролва в обществената мрежа " Facebook ". Сама си дава отговор: Може би сме си били такива, но в този момент ни пролича, тъй като има къде. И чете на глас отзиви, които я втрещяват. А те в действителност са втрещяващи. Папата е паралия, има компания за перилни препарати. Социалните ще ни вземат децата и ще ги раздават на гей двойки в Норвегия. Не, няма да ги раздават на норвежки гей двойки, а ги вземат за органи. Тук тя подвига глава и споделя: " Това ми се вижда по-вероятно, както знаем норвежците не са като нас, те имат по няколко органа от всичко и са им нужни снабдители. " Не, не било за органи, за секс трафик ще ни крадат децата. Тези скандинавци както знаем са извратени. Бойко Борисов оповестил, че в случай че на 26 май не гласуваме за ГЕРБ, ще ни усили цените на безусловно всичко. Папата уредил у нас да се докарат един милион емигранти, затова преди този момент са избили добитъка в Странджа, с цел да я населят с афганистански гейове, на които папата ще продава перилните си препарати. Дядо Николай споделил, че папата желае да сплоти всички църкви, с цел да си обезпечи привилегията да посрещне персонално Сатаната…пардон, това било същинска вест. Стига!

Добре, споделям, напиши под ей тази явно лъжовна вест от явно измамлив уебсайт, че не е истина, индивидът от профилната фотография наподобява естествен, може и да махне лъжата от профила си. И тя написа: това, което сте поместили, е подправена вест. Човекът от профилната фотография реагира незабавно, написа: Във всяка неистина има истина и във всяка истина има неистина, тъй че в последна сметка те са едно и също нещо. Настина стига!

И това е единствено част от казуса – продължава да се рее тя из " Facebook ", – по-страшното е озлобяването, да си го кажем напряко – озверяването. Тук образците ги прескачам, тъй като не се поддават на издание и необятно разпространяване. Както се сещате забъркани са майки и лели, еротични поздрави, анатомични обръщения и терминология от психиатрията. Може да се схване както тъжно, по този начин и смешно. А в действителност е съществено. И заслужава малко по-дълбок размисъл, тъй като е непростимо толкоз доста сила да се прахосва за ненавист, боязън, злоба. Но това, популярност Богу, въпреки всичко не е животът, а единствено една обществена мрежа, животът отвън " Facebook " не е по този начин нечист, хората си поддържат връзка по –друг метод. Вярно е. Но също толкоз е правилно, че " Facebook " е капката, в която се оглежда животът ни.

Концентрираната картинка на нашите пристрастености, разделения, словесни войни и глаголни убийства. Там си просто едно име, от време на време даже не същинското. Не виждаш индивида в очите и всичко е по-лесно – да го шамаросаш, да го унижиш, да го размажеш. Печалбата от такова държание е моментална – разрушил си някого и по този начин си се обозначил като по-голям от него. В същинския живот сходно държание е по-трудно, по-неудобно. Засега " Facebook " е към момента единствено подготвителна територия, място за подготовки. Малко по малко всичко това се придвижва и на улиците. По пътищата към този момент е пренесено и там жертвите на експанзията не са алегорични, там се заплаща с живот.

Нямам отговор на въпроса дали постоянно сме били такива или " Facebook " просто се появи, с цел да онагледи какви сме. По-скоро преди него знаехме доста за много по-малко неща. Няма по какъв начин да се направи правилно съпоставяне – в този момент светът е с други хоризонти, постанова се да знаем за от ден на ден неща и по едно и също време с това да се научим, че не всичко, което е написано черно на бяло е истина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР