Добрата корпоративна култура е значително по-важна от добрата стратегията, таланта,

...
Добрата корпоративна култура е значително по-важна от добрата стратегията, таланта,
Коментари Харесай

Това, което правиш, когато никой не те гледа

Добрата корпоративна просвета е доста по-важна от положителната тактиката, гения, капитала, продуктите и марката. Това счита Йон Ким, основният изпълнителен шеф на платформата за работа Wonoro. Ето какво още споделя той в Quora.

„ Когато помолите хората да ви опишат корпоративната просвета, те постоянно я асоциират с масите за тенис, джагите, гратис кафе и закуска, зеления офис и така нататък Всъщност тя е част от ДНК-то на една компания. Тя е това, което правиш, когато никой не те гледа. За водача в една организация е значимо да реализира приемливата корпоративна просвета още в самото начало и да продължава да я постанова с разрастването на бизнеса. Ето 4 метода да се построи и управлява културата на компанията.

1. Включете всички от компанията в дефинирането на корпоративната просвета

Когато хората усещат, че имат думата в дефинирането на това каква е корпоративната просвета, е доста по-лесно нейното създаване. Ние отделяме един ден в годината, в който обсъждаме нашата просвета. Ако считаме, че избрани полезности към този момент не дават отговор на организацията ни, ги преразглеждаме и сътворяваме дружно нов набор от такива.

2. Когато назначавате, повишавате или се разделяте със чиновници, поставяйте корпоративната просвета в центъра

Развитието на гениите през цялото време до края е една от най-важните задания на мениджърите. Тук културата играе значима роля. Във Wonolo при изявление на нов евентуален чиновник част от актуалните такива правят оценка дали ще се впише измежду тях. Не става въпрос за харесване или нехаресване на претендентите, а за това да сме сигурни, че пасват на полезностите на към този момент построената в компанията общественост.

3. Направете корпоративната просвета повсеместна

В забързаната работна среда с непрекъснати промени е доста мъчно да си спомниш всички елементи от корпоративната просвета. В такива случаи е значимо да говорите за нея непрекъснато, когато се срещате със чиновниците, а и да я извършите забележима в офиса през останалото време. В нашия офис всичките ни полезности са по стените, във всяко кътче, тъй че хората непрекъснато да ги виждат и да си ги спомнят. Освен това, ежеседмично приказваме за тях по време на оперативките.

4. Бъдете модел за подражателство на корпоративната просвета

Като управител на една организация, непрекъснато ще попадате в обстановки, в които останалите ще следят какви решения взимате. Това дали самите вие се придържате към корпоративната просвета също ще е под прицел. Преди известно време трябваше да реша дали да наема претендент, който не отговаряше на една от културните ни полезности. Той обаче можеше да в профил значим за организацията проблем, по тази причина в последна сметка го наех. Непосредствено по-късно не пропуснахме да се обосновем пред останалата част от екипа за решението си. Корпоративната просвета може да е мощно оръжие, само че и щит при провокациите, пред които се изправяте. Затова и нейното насърчаване и поддържане е от решаващо значение за триумфа на компанията. “

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР