Добра новина за футболните фенове в Италия. Финалът за Купата

...
Добра новина за футболните фенове в Италия. Финалът за Купата
Коментари Харесай

Пускат публика за финала на Купата на Италия

Добра вест за футболните почитатели в Италия. Финалът за Купата на страната сред „ Аталанта “ и „ Ювентус “ ще се играе пред аудитория.

Това удостовери заместник-министърът на опазването на здравето Андреа Коста. Той съобщи: „ След като обсъдихме въпроса със здравния министър Роберто Сперанца, удостоверявам готовността на държавното управление да отвори стадиона за почитатели на 20% от потенциала му “. Решението им идва след молба от Футболната федерация в Италия.

„ Благодарим на държавното управление, че удовлетвори молбата ни и разреши на почитателите да се завърнат за финала за Купата на Италия. Това е знак, че всички имаме потребност да се върнем към естествения метод на живот “, сподели президентът на управителния съвет на италианската лига Паоло дал Пино.

Стадион „ Мапей “ в Реджо-Емилия, където по принцип играе „ Сасуоло “, е с потенциал от 21 525 места. Това значи, че на финала по трибуните може да участват малко над 4300 фенове.

Финалът за Купата на Италия ще е първи мач в Италия с повече от 1000 души по трибуните от повече от година. През есента управляващите на Апенините за малко отвориха стадионите за до 1000 фенове, само че скоро по-късно повторното разпространение на вируса наложи ново затваряне.

Сблъсъка сред „ Аталанта “ и „ Ювентус “ може да гледате на 19 май онлайн в ефира на RING.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР