Добивът на шистов петрол в САЩ през октомври 2018 г.

...
Добивът на шистов петрол в САЩ през октомври 2018 г.
Коментари Харесай

Добивът на шистов петрол в САЩ ще достигне 7,6 млн. барела на ден

Добивът на шистов нефт в Съединени американски щати през октомври 2018 година ще се усили по отношение на септември със 79 хиляди барела до 7,59 милиона барела на ден. Това се споделя в отчета на Управлението за енергийна информация на министерството на енергетиката на Съединени американски щати, предава ТАСС.

Значителен напредък на добива се предвижда в три от седемте петролни провинции, където е съсредоточено производството на мъчно извлекаемото „ черно злато “, се показва в отчета. Най-значително нарастване се чака в плановете в басейна Permian и в Eagle Ford. Там добивът би трябвало да нарасне надлежно с 31 хиляди барела до 3,46 милиона и с 16 хиляди до 1,45 милиона барела. Добивът на шистов нефт ще пораства също по този начин в провинциите Bakken, Niobrara, Appalachia и Anadarko.

По данни на ръководството през август общият рандеман на нефт в Съединени американски щати е достигнал 10,9 милиона барела на ден, което със 120 хиляди барела надвишава равнището от юли.

Според прогнозите междинният годишен рандеман в Съединени американски щати през 2018 година ще бъде 10,7 милиона барела на ден против 9,4 милиона барела година по-рано. През 2019 година се чака той да доближи 11,5 милиона барела на ден. Съединени американски щати доближиха рекордно равнище на рандеман през януари тази година. Предишният исторически връх беше подложен през 70-те години на предишния век, когато се добиваха по 9,6 милиона барела на ден.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР