Добър (4,06) е средната оценка от матурата по български език

...
Добър (4,06) е средната оценка от матурата по български език
Коментари Харесай

Резултатите на матурата по български език удариха историческо дъно

Добър (4,06) е междинната оценка от матурата по български език и литература, а Добър (4,67) – от втората матура по предмет по желание. Това заяви на конференция зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Това е най-слабият резултат, реализиран от зрелостниците, откогато бе въведен форматът.

Миналата година междинната оценка на матурата по български език е Добър (4,24), а на втората матура - Добър (4,50).

226 зрелостници са изкарали 100 точки, а 29 – 0. В съпоставяне с предходната година със 100 точки са били 215 възпитаници, а с 0 – четирим.

"Съизмерим е междинният брой точки по отношение на предишни години ", разяснява резултатите Михайлова.

Традиционно най-голям брой точки има по предметите, по които зрелостниците са минимум – немски език, френски език, италиански език и химия. И противоположното – най-ниски по най-желаните предмети – география, биология и метафизичен цикъл.

Немската езикова гимназия в София е преди всичко на матурата по български език и литература, както и предходната година. Софийската Математическа гимназия обаче размени лидерското място от предходната година на Американския лицей по втората матура по предмет по желание.

Най-големи усложнения срещат зрелостниците при разбирането и основаването на текст. Цели 6% са преписали текста, препоръчан на матурата от творбата на Елин Пелин „ Косачи “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР