Доайенът във футболното първенство на България Мартин Камбуров направи нова

...
Доайенът във футболното първенство на България Мартин Камбуров направи нова
Коментари Харесай

Гол №250 на Камбуров спря "ЦСКА-София" в Стара Загора

Доайенът във футболното състезание на България Мартин Камбуров направи нова крачка към подобряването на върха за най-вече голове в елитната дивизия. 40-годишният капитан на " Берое " вкара единственото попадение за домакинския триумф с 1:0 над " ЦСКА-София " в XXII кръг на Ефбет лига и към този момент има 250 гола в шампионата. Рекордьор е легендата на " Берое " и ЦСКА Петър Жеков с 253 попадения (1962-1975).

В дъждовния следобяд в Стара Загора през днешния ден Камбуров се разписа от дузпа в 87-ата мин., отсъдена за противоречиво нарушаване на вратаря Густаво Бусато против Алиун Фал. Бразилският пазач на " алените " се хвърли непремерено в краката на залъгалия го с топката сенегалец, който обаче се строполи още преди да бъде допрян. Все отново съдията Драгомир Драганов беше хладнокръвен в решението си да назначи 11-метров углавен удар.

Гостите от София имаха късмет въпреки всичко да измъкнат една точка, само че в добавеното време гол на техния капитан Петър Занев беше вярно анулиран поради засада на левия бек. Поражението лиши столичани от опцията да съкратят изоставането си от водача " Лудогорец " (52 т.), който през вчерашния ден приключи наедно като посетител на " Царско село ", и те остават на трета позиция в с равни точки, само че с по-лоши индикатори в директните мачове с втория " Локомотив " (Пд) (43 т.).

Днешният дуел беше по-специален за треньора на " Берое " Димитър Димитров-Херо, за който това беше рекорден 471-ви мач като ментор в елитното състезание. Досега някогашният селекционер на националния тим делеше първа позиция във безконечната класация с Георги Василев.

" Разбира се, че съм горделив, че съм съумял да се задържа толкоз в нашия бизнес и специалността - разяснява 61-годишният Димитров. - Сменил съм много страни и тимове, на всички места съм се стремял да се представям оптимално добре. Колкото и нескромно да звучи, считам че съм един от обичайно сполучливите треньори в историята на България. Това, че съм рекордьор, малко или доста ме прави горделив. Горд съм също, че този връх бе комбиниран и с една добра победа. "

Колегата му отпред на " ЦСКА-София " Бруно Акрапович пък хвърли цялата виновност за загубата върху съдията. Запитан какво е липсвало на отбора му, босненецът отвърна:

" Липсваше един арбитър, който да вижда нещата като хората. Даде дузпа, каквато нямаше, нямаше и засада при гола. Това не е моята работа, мога единствено да упражнявам тима, само че по този начин не стават нещата. Момчетата са разочаровани, някои плачат в съблекалнята. Ако по този начин губим точки, то няма по какъв начин да стигнем " Лудогорец ". Възможно е да бием всеки, само че не би трябвало да се случват такива неща във футбола. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР