До този момент в близката акватория на Черно море са

...
До този момент в близката акватория на Черно море са
Коментари Харесай

Има ли действащи мини у нас? Ключово изявление

До този миг в близката акватория на Черно море са открити три плаващи мини - в Босфора, на към 12 благи източно от нос Инеада, Турция, и на към 40 благи източно от Констанца, Румъния. Това съобщи контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на българските Военноморски сили, представен от Българска национална телевизия.

И трите мини са унищожени. Те са били от вида котвена дребна мина с 20 кг. взривно вещество. Мините в Босфора и Инеада са били в бойно състояние, а тази от акваторията на Румъния не е била в бойно състояние.

" Наличието на тези три мини, за жалост, демонстрира, че войната ни визира директно в морската среда, само че във връзка с сигурността на корабоплаването, мисля че се вземат всички ограничения за попречване на произшествия. Призоваваме всички, които плават в морето, в случай че виждат нещо подозрително, да подадат незабавно сигнал. За рибарите рискът е по-малък, тъй като течението носи мините по-навътре. " - съобщи контраадмирал Михайлов.

Вчера българските военноморски сили са работили по два сигнала за плаващи мини в българска акватория - по първия сигнал се е оказало, че става въпрос за плаващи варели и кутии, а по втория сигнал не е открит плаващ обект.

Наблюдението на българската акватория продължава. Изпратен е транспортен съд със особено квалифициран екип на борда, подготвен да унищожава плаващи мини. Системата за наблюдаване на Военноморски сили работи сполучливо и от време на време се правят облитания, добави контраадмирал Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР