До този момент наблюдението се извършваше само от Пътното управление

...
До този момент наблюдението се извършваше само от Пътното управление
Коментари Харесай

Засилват контрола на фирмите за зимно почистване след искане на областния управител


До този миг наблюдението се извършваше единствено от Пътното ръководство в града. От тази зима с информацията ще разполагат и останалите институции от спешния щаб. Чолаков настоя за това изобретение пред АПИ още предходната година с аргумента, че се губи скъпо време в събиране на информация.  По думите му мярката ще обезпечи по-бързо взимане на решения и обезпечаване на съответни дейности по време на бедствени обстановки.

" Техниката ще бъде насочвана и съсредоточена в най-проблемните сектори, ще имаме точна информация за броя на почистващите машини и местата, на които работят във всеки един миг, ще се ускори контролът върху почистващите компании “, разяснява Чолаков.

Над 30 представители на районните институции и общинските администрации рапортуваха пред регионалния шеф готовността за посрещане на зимния сезон. Във всички общини са обезпечени нужните инертни материали стана ясно по време на срещата. От телефон 112 са оборудвани с нова техника, връзката с всички служби е тествана, а чиновниците са минали през особено образование за реакции при зародили рецесии. Липсата на кръводарители в област Бургас също беше предмет на диалозите.

Всяка седмица се постанова доставка на кръвни артикули от други области, главно от Стара Загора. Затварянето на пътища през зимата затруднява тези доставки. Областният шеф се ангажира да спомага за образуване на акции по кръвонабиране, в които всички общини обявиха подготвеност да се включат. Актуализирани са описите с данни за хората на хемодиализа и хронично болните в региона. Български червен кръст организира образования на структурите си, има квалифициран доброволчески екип, а наложителния катастрофален запас е разполагаем.

За облекчение работата на Кризисния щаб Чолаков изиска до края на седмицата всички Общини да дават описи с конкректни места за настаняване на хора при нужда, както и описи с наличната тежка техника по места, координати на компаниите, с които има подписани контракти за разчистване. Военните в региона също са в подготвеност за деяние, разполагаем са и 4 влекача. От Областно пътно ръководство увериха, че всичко належащо за посрещане на зимата е направено. Остава казусът с нарушаването на възбраните за прекосяване по сектори оповестени за непроходими. Това се случва главно в тъмната част на денонощието и е причина за произшествия.

" Най-важното за мен е да изградя организация и съгласуваност сред всички, които участваме директно в работата на терен при неприятно време. Опитът от предни години сподели, че всичко квалифицирано в задатък като информация, контакти, съответни стъпки улеснява работата. Искам всичко, което можем да предвидим, което зависи от нас, да сме го създали авансово. “- разяснява регионалният шеф.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР