До този момент местни избори не са повлиявали на отношенията

...
До този момент местни избори не са повлиявали на отношенията
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Местните избори не разклащат управляващата коалиция

До този миг локални избори не са повлиявали на връзките сред участващите в държавното управление, нито държавните връзки въздействат на локалните избори. Това съобщи пред БНР шефът на Центъра за разбори и маркетинг Юлий Павлов.

Той бе безапелационен, че локални избори не са толкоз политизирани. По думите му тук-там даже се следят странни обединения като ДСБ и Движение за права и свободи.

Според Павлов борбата за София ще бъде извънредно тежка . Той предвижда, че ще се стигне до балотаж. Личността е значима за гласоподавателите, акцентира Павлов.

Социологът разясни, че спецификата на локалните избори е друга от тази на вота за Европейски парламент, тъй като на европейските избори гласоподават най-вече най-твърдите гласоподаватели.

Павлов посочи, че значима роля ще изиграе обстоятелството, че има постоянен кабинет и обстановката към . Три месеца преди евроизборите ще бъде размяната и ГЕРБ ще си създадат сметката каква е оценката на хората за свършеното от некоалиционното държавно управление.

Ако оценката е добра, те ще поемат ротацията и ще ръководят, като по този начин държавното управление може и да изкара четири години, само че може и да се изкушат, в случай че оценката не е добра, да откажат да поемат ротацията и да извикат предварителни избори дружно с европейските. Тогава обстановката ще е радикално друга, сподели още Павлов.
 56% от българите биха дали своят вот на локалните избори наесен
56% от българите биха дали своят вот на локалните избори наесен

Очаква се балотаж сред Васил Терзиев и претендент на ГЕРБ за кмет софия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР