До това лято 12 украински пилоти, преминали 10-месечно обучение в

...
До това лято 12 украински пилоти, преминали 10-месечно обучение в
Коментари Харесай

NYT: Засега съюзниците имат готовност да предадат на Украйна само шест F-16

До това лято 12 украински водачи, минали 10-месечно образование в Дания, Англия и Съединени американски щати, ще бъдат подготвени да ръководят изтребители F-16. Въпреки това, до момента в който водачите се върнат в Украйна, ще бъдат доставени единствено шест самолета от към 45 изтребителя , обещани от европейските съдружници, написа The New York Times.

Според вестника остава забележителна нестабилно по кое време и какъв брой самолета ще предадат обособените европейски страни, какъв брой бързо могат да бъдат подготвени водачите и от кое място Украйна ще откри задоволително хора, с цел да поддържа вярно тези изтребители (всеки аероплан се нуждае от сред осем и 14 души персонал).

По естествени стандарти образованието на украинските водачи на съвременни западни самолети протича съвсем стремително, защото то продължава не години, а месеци. Това към момента лишава повече време, в сравнение с Украйна и нейните съдружници се надяваха, защото украинските водачи са изправени пред нуждата да овладеят британски език и западните техники за върховен пилотаж, с цел да ръководят дейно F-16.

Дания, Нидерландия, Норвегия и Белгия дадоха обещание да изпратят към 45 бойни самолета F-16 в Украйна - задоволителни за три дребни ескадрили., а още 13 би трябвало да дойдат преди края на годината и през 2025 година Други страни към момента не са определили графика за доставка.
 През 2024 година Съединени американски щати ще обучат 12 украински водачи да летят на F-16
През 2024 година Съединени американски щати ще обучат 12 украински водачи да летят на F-16

Подкрепа против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР