До средата на следващата година се удължава нулевата ставка за

...
До средата на следващата година се удължава нулевата ставка за
Коментари Харесай

Нулева ставка за ДДС върху хляба и брашното до средата на следващата година

До средата на идната година се удължава нулевата ставка за Данък добавена стойност върху хляба и брашното, предлага Министерството на финансите. То разгласява за публично разискване предложенията си за промени в данъчните закони.
Прочетете още
С други текстове от министерството желаят да подтикват жителите да алармират за нарушавания при данъчното и осигурителното законодателство, като оферират премия от 10% от събраното с помощта на техния сигнал.

По-рано денем министърът на финансите Асен Василев разяснява, че се предлага отпадането на 9% ставка за ресторантьорите и връщането на Данък добавена стойност данъка за тях на 20%, само че не изключи при ограничения за по-добра събираемост да бъде реализиран компромис за запазването на по-ниския налог. Без да спомене хляба и брашното, от текстовете излиза наяве, че тяхната нулева ставка ще се резервира доникъде на годината.

Предложени са и ограничения за възстановяване на събираемостта, в това число – 10-процентна премия за хора, съобщили за нередности при заплащането на налози и дали доказателства. При три пъти даване на погрешна информация обаче се постанова глоба.

Също по този начин се предлага приходите на лицата, които събират семена, гъби, лечебни и ароматни растения да се таксуват с патентен налог, вместо с налог върху приходите на физическите лица.

За разлика от минали години – този път измененията са в обособени законопроекти, а не се вършат през преходни и заключителни разпореждания на един закон или на бюджета, както беше през лятото.

Приемането на данъчните закони предшества и гласуването на финансовата рамка за идната година, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР