До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за

...
До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за
Коментари Харесай

Засилват контрола върху навлизането на джетове и яхти в защитени природни зони през летния сезон

До средата на март би трябвало да бъде квалифицирано съглашение за взаимоотношение, което да регламентира взаимни инспекции на дребни и неконвенционални плавателни съдове от представители на ИA „ Морска администрация ", Главна дирекция " Гранична полиция " и Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това реши Комисията по сигурност на корабоплаването и запазване на околната среда от замърсяване от кораби, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Заседанието се организира в постройката на министерството и беше управлявано от заместник-министър Анна Михнева-Натова, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Целта е да засилим контрола и през летния сезон да бъде предотвратено навлизането на джетове и яхти в предпазени естествени зони ", разяснява заместник-министър Натова. По думите ѝ, когато разпоредбите за съгласуваност сред районните звена на контролните институции са написани, това ще усъвършенства доста успеваемостта на инспекциите.

В съвещанието участваха Милена Райкова, заместник-министър на финансите, Кирил Ценкин, заместник-министър на вътрешните работи, Тихомир Стойчев, заместник-министър на външните работи, Ангелина Бонева, заместник-министър на районното развиване и благоустройството, Венцислав Иванов, изпълнителен шеф на ИА „ Морска администрация ", Христо Христов, ръководител на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз и други.

Българска телеграфна агенция напомня, че предходната година през юни заместник-министърът Анна Михнева-Натова съобщи по време на събитие, че министерството работи по осъществяване на планове, които ще улеснят процеса на създаване на устойчиви и по-екологични пристанища. По този метод българските пристанища ще се трансфорат в стратегически възли за зелена сила, търговия и дистрибуция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР