До седмица Комисията за защита от дискриминация ще оповести свой

...
До седмица Комисията за защита от дискриминация ще оповести свой
Коментари Харесай

Петър Кичашки: Бедността и дискриминацията са двете страни на една и съща монета

До седмица Комисията за отбрана от дискриминация ще оповести собствен отчет, озаглавен „ Бедност и дискриминация “. Докладът ще включва както данни за страната ни, по този начин и научни изявления и статистическа информация за връзката сред двете феномени в международен мащаб. 

Въпросите, свързани с бедността, са от основно значение. Понятията беднотия и дискриминация са директно свързани, бедността и дискриминирането са двете страни на една и съща монета, разяснява в предаването „ 12+3 “ членът на КЗД Петър Кичашки, началник на екипа, изготвил отчета:

" Както бедността поражда дискриминация, по този начин и дискриминирането поражда беднотия. Тоест, в случай че един човек е в положение на хронична беднотия, няма опция да се образова, да има достъп до здравни услуги, да взе участие на равна нога в публичните връзки с всички останали - това неизбежно го слага в по-неизгодно състояние, слага този човек в условия на заплаха да бъде заплашен от дискриминационни прояви. "

Запитан какво конкретно може да промени самата Комисия за отбрана от дискриминация Кичашки означи, че с изключение на работата по обособените частни случаи органът може да задейства публичният спор по тази тематика. КЗД има упоритостта редовно да се занимава с този проблем.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР