До седмица-две се очаква да започне ръст в заболеваемостта от

...
До седмица-две се очаква да започне ръст в заболеваемостта от
Коментари Харесай

До седмица-две ще има нов ръст на заразените с Covid-19

До седмица-две се чака да стартира растеж в заболеваемостта от ковид и според от това какъв брой е натоварен оптимистичният вид е да има нова вълна през септември-октомври, само че това може да стане и по-рано. Това предвижда в понеделник основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

" В момента се удостоверяват данните, че обстановката се утежнява с много бързи темпове в Кипър, Гърция, Испания и Португалия и някои области на Нидерландия. Тази вълна ще се развива и чакаме да доближи до всички страни, въпросът е това да е по-бавно и по-малък размер. Нас най-вече ни касае индийският вид, който към този момент е показан в целия свят. Бихме могли да чакаме последователно повишение на % на позитивните проби за индийския вид “, съобщи Кунчев.

" Оптимистичният вид е да чакаме идната вълна през септември – октомври. В момента сме в най-хубавата обстановка, която обаче няма да се задържи повече от седмица – две. Оттук нататък ще стартира растеж и от нас зависи какъв брой ще е бърз и натоварен. Ако не успеем да реализираме по-висок имунизационен обсег, ще се повтори картината, която виждаме в Испания, Гърция и Кипър “, добави Кунчев.

До месец-месец и половина делта разновидността ще господства у нас

По-рано шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова сподели пред Българска национална телевизия, че у нас английският вид към момента е преобладаващ, само че до месец-месец и половина ще се обърне наклонността с доминиране на делта-варианта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР