До сблъсъци се е стигнало между полиция и демонстранти в

...
До сблъсъци се е стигнало между полиция и демонстранти в
Коментари Харесай

Десетки арестувани и ранени след протест в Атина

До конфликти се е стигнало сред полиция и стачкуващи в неделя гръцката столица Атина, съобщи АП. Над 500 души са протестирали против полицейското принуждение в предградие на Атина в неделя вечерта. Органите на реда са употребявали сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпилян тълпата.

Гледните точки на стачкуващи и полиция за събитията, довели до конфликтите, обаче се разграничават.

В известие полицията обяснява, че патрул е отишъл до предградието на Неа Смирни малко преди 15:00 часа в неделя, с цел да проверява голям брой сигнали за нарушавания на ограниченията за блокиране. Полицаите са били нападнати от група от 30 души, които са ранили двама служители на реда. Задържани са 11 души от групата, оповестяват от полицията.

Но видеоклипове, качени на няколко уеб страницата, демонстрират друга картина : жители ненадейно биват хвърлени на земята и бити с палки.
 Въвеждат по-строги ограничения в Атина поради COVID-19
Въвеждат по-строги ограничения в Атина поради COVID-19

Пазаруването е с предварителна поръчка...

Полицията даде обещание, че ще се организира следствие. Опозиционните партии осъдиха полицейската принуда. " Не беше инцидентно. Правителството и министър председателят Кириакос Мицотакис желаеха това ", сподели Павлос Кристидис, представител на социалистическата партия Движение за смяна.

Тъй като броят на новите случаи на ковид към момента е над 1000 дневно, регионът на Атина, както и други в Гърция, са под строга обсада и полицейските патрули организират инспекции дали хората съблюдават обществена отдалеченост и се въздържат от несъществени пътувания. Полицията заяви, че единствено в събота са осъществени 71 177 инспекции в цялата страна, като са открити 2025 нарушавания. 1627 от са свързани с неразрешено придвижване, 304 са за неносене на маски и 91 противозаконни интервенции на предприятия.
 Гърция вкарва нови строги ограничения против ковид
Гърция вкарва нови строги ограничения против ковид

Според здравния министър обстановката е сериозна...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР