До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна в Париж

...
До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна в Париж
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Париж


До конфликти сред полиция и протестиращи се стигна в Париж по време на демонстрациите против пенсионната промяна, съобщи Ройтерс.

Френската полиция изстреля сълзотворен газ против участниците в митингите по улиците на Париж, откакто обособени лица с качулки и маски хвърлиха снаряди против чиновниците на реда.

Около 400 000 души са протестирали през днешния ден следобяд във френската столица, заяви през днешния ден пред Франс прес синдикатът Се Же ТЕ (CGT). Все още няма публични данни за броя на стачкуващите.

От своя страна президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че проектите на държавното управление му за пенсионната промяна са " обективни и виновни " и би трябвало да бъдат осъществени.

" Трябва да изпълним промяната ", сподели Макрон на конференция в Мадрид паралелно до испанския си сътрудник Педро Санчес. Френският президент прикани също по този начин хората да стачкуват през днешния ден спокойно и да избегнат каквато и да е форма на принуждение или вандализъм.

Стотици хиляди протестиращи демонстрираха в райони из цялата страна, с цел да накарат държавното управление да се откаже от плана си за повдигане на пенсионната възраст от 62 на 64 години. Има информация за стълкновения и вреди в Париж, Лион и Рен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР