До редакцията на Петел“ беше изпратен нов зов за помощ

...
До редакцията на Петел“ беше изпратен нов зов за помощ
Коментари Харесай

Зов за помощ: Поли има шанс на нормален живот, но има нужда от трансплантация на бъбрек

До редакцията на „ Петел “ беше изпратен нов вик за помощ за лекуване. Този път потребност има 15-годишното момиче Полина Петрова. Ето какво написа нейната майка:

Казвам се Ирена Петрова и съм майка на едно прелестно дете -Полина, което има нещастието да е тежко болно. В разследване на рядка генна разновидност на 10-годишна възраст /през 2012 г./ бъбреците и отхвърлиха и оттогава е на перитонеална диализа. От пет години Поли живее с помощта на поддържащото лекуване. През това време не се оплака, нито се съобщи – продължи да върви на учебно заведение и да получава отлични бележки. Не спря да мечтае и да има вяра, че има късмет за естествен живот. Диализното лекуване за подобен нескончаем интервал, стартира невъзвратимо и прогресивно да поврежда органите и костите на детето. Поли получи затруднения, който и предизвикват ежедневни болки и заплашват живота и.

Дълги години чакахме Фонда за лекуване на деца в чужбина, да ни изпрати в клиника, където да и бъде направена бъбречна трансплантация. Получихме този късмет и септември 2017 година заминахме за Германия. Аз трябваше да съм донор. За страдание немските лекари ме отхвърлиха, тъй като ми откриха израстък на хипофизата. Сред фамилията ни не открихме различен подобаващ жив донор. В Германия не позволяват регистриране на непознати жители в листата на страната за чакащи бъбрек от трупен донор. Върнахме се в България, без вяра за избавителна интервенция.

Впоследствие разбрахме, че в Минск, Беларус вършат сполучливи бъбречни трансплантации на деца, като обезпечават трупен донор. Свързахме се с болничното заведение в Минск, където одобриха Полина за предварителни проучвания. Получихме оферта- с цел да включат Поли в листата на чакащи донор и за самата трансплантация, следва да платим на болничното заведение 60 000 евро.

Тази сума е непостижима за мен, заради обстоятелството, че не получавам приходи в такива размери.

Единственият ни късмет да съберем тази сума е посредством помощта на хора, подготвени да дарят, с цел да спасят един млад живот.

 

Сметката за набиране на средства е

BG11BPBI79424022534501

POSTBANK

BIC: BPBIBGSF

PayPal: [email protected]

Желаещите да оказват помощ могат да се включат и в групата „ Да подадем ръка на Поли “ във Facebook и да вземат участие в благотворителния търг в нейна поддръжка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР