До президентските избори в САЩ остават 14 месеца, а резултатите

...
До президентските избори в САЩ остават 14 месеца, а резултатите
Коментари Харесай

Тръмп води пред Байдън в президентската надпревара през 2024 г.

До президентските избори в Съединени американски щати остават 14 месеца, а резултатите от последните социологически изследвания демонстрират обилни промени в публичните настройки.


С наближаването на президентските избори през 2024 година актуалният президент Джо Байдън изостава с 9 пункта от някогашния президент Доналд Тръмп, съгласно последното изследване на публичното мнение. Популярността на Байдън е спаднала до исторически най-малко от 37%.

Преобладаващата част от демократите - 62% - към този момент се застъпват за различен на Байдън претендент на идните избори.

Проучванията на публичното мнение сочат, че на изборите през 2024 година е все по-вероятно да се организира съревнование сред настоящия президент Джо Байдън и някогашния президент Доналд Тръмп.

Подкрепата за президента Джо Байдън непрестанно понижава. В неотдавнашно изследване, извършено от телевизия Ей Би Си и „ Вашингтон пост “, Тръмп получи поддръжката на 51% от интервюираните, до момента в който Байдън - на 42%.

Няколко фактора способстват за намаляването на поддръжката за президента Байдън, в това число опасенията за напредването на възрастта му, положението на националната стопанска система и имиграционните провокации по южната граница.

Значителен дял от 74% от участниците в изследването считат, че възрастта на Байдън го дисквалифицира от президентския пост.

Около 44% от интервюираните показват мнение, че икономическите условия по време на ерата на Байдън са неподходящи, което бележи най-ниската оценка за икономическото показване на президента от 1986 година насам.

Общият рейтинг на утвърждение на президента Байдън остава в застой на равнище от 37%.

Мнозинството от гласоподавателите на Демократическата партия поддържат издигането на претендент, друг от Байдън, на идните избори, до момента в който 54% от гласоподавателите на Републиканската партия поддържат кандидатурата на Доналд Тръмп.

Някои отдават повишаването на известността на Тръмп на правните провокации, пред които е изправен.

С развиването на изборния сезон тези изменящи се отзиви и опасения ще продължат да оформят политическия пейзаж, водещ до президентските избори през 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР