До последния си ден на своето управление Продължаваме промяната са

...
До последния си ден на своето управление Продължаваме промяната са
Коментари Харесай

ГЕРБ: ПП са купували руски газ от дъщерни фирми на Газпром

" До последния си ден на своето ръководство " Продължаваме промяната " са купували съветски газ от дъщерни компании на " Газпром ", с което са ощетили българското общество с над 28% ". Това съобщи на брифинг Делян Добрев от ГЕРБ, съобщи БГНЕС.

Дорев напомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 $ през юли, такава е била цената на " Газпром ". " Вместо това страната ни не го прави и е купувала от " Вентерсхал Румъния ", която е 100% дъщерно дружество на " Газпром Швейцария ", по цена от 110 $. Разликата сред 86 и 110 $ вършат тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на „ Газпром “ и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, тъй като няма друга логичност ", акцентира Добрев.



" За интервала януари - май 2022 година България е станала три пъти по-зависима стопански от Руската федерация по линия на стокообмена си ", съобщи от своя страна заместител ръководителят на ГЕРБ Томислав Дончев.  

По думите му българската политика е задушена от неистина и двуличие.

" Има едни политически сили с техните водачи, които водят гневна анти-руска и анти- " Газпром " изразителност и в това време не престават да купуват съветски газ през съветски медиатори на по-висока цена ", сподели още Дончев.

" Най-изгодното държавно управление до момента за Русия е държавното управление на Кирил Петков, това го демонстрират икономическите данни ", акцентира на собствен ред Бойко Борисов.

" Листите с депутати на ГЕРБ ще бъдат показани на 28 август ", съобщи Борисов.

Той посочи, че към този момент са минали всички събрания на партията. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР