До остра размяна на реплики се стигна в парламента по

...
До остра размяна на реплики се стигна в парламента по
Коментари Харесай

Нинова видя истанбулска връзка в „интимната“

До остра замяна на реплики се стигна в Народното събрание по време на дебатите за промени в Закона за домашното принуждение откакто Надежда Йорданова, народен представител от ПП-ДБ и някогашен правосъден министър, предложи в дефиницията за „ интимна връзка “ да се счита фактическо общуване, без да се прецизира, че сътрудниците са от разнообразни полове.

Тя сподели, че се преценява с мнението на Върховен касационен съд, с цел да се разшири обсега на предпазените от закона.

Това даде съображение на депутатите от Българска социалистическа партия да заявят, че се готви приемане на Истанбулската спогодба.

Това уважаеми български жители е първият формален законодателен пробив за въвеждане и легализиране на еднополови връзки и бракове, скочи Нинова на микрофон.

Тези хора действително съществуват. Значи и те би трябвало да бъдат предпазени. Какъв е казусът? Това е уголемение, което прави закона по-хуманен. Ама не е смешно това, отговори й Манол Пейков.

В последна сметка при гласуването изненадващо беше признато предлагането на Българска социалистическа партия в закона категорично да бъде записано, че връзката би трябвало да е сред мъж и жена.

Това изненада залата, защото в началото то беше отхвърлено.

Обратът настъпи с гласуването на 13 депутати от ГЕРБ, които не бяха взели участие в първото гласоподаване, а при второто поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия.

По последна редакция понятието „ интимна връзка “ в закона значи – цялост от доброволни, трайни, персонални, интимни и полови връзки сред две физически лица от мъжки и женски пол, без значение от това дали споделят едно домакинство и чието пораждане, наличие и преустановяване не са обект на правно контролиране от различен закон. Като трайни връзки се дефинират тези, които са с дълготрайност най-малко 60 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР