До около 2 месеца участъкът между граничния контролно-пропускателен пункт Калотина“

...
До около 2 месеца участъкът между граничния контролно-пропускателен пункт Калотина“
Коментари Харесай

До 2 месеца пускат магистрала Европа от Калотина до Драгоман - Икономика

До към 2 месеца секторът сред граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ и Драгоман на автомагистрала „ Европа “ може да бъде въведен в употреба “. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг след днешното държавно съвещание.

„ Това е част от усилието на предходния длъжностен кабинет. Има сериозен прогрес в осъществяването. Сроковете един път са били удължени. Надяваме се строителят да бъде задоволително правилен “, сподели още той.

Министърът подсети, че трасето на инфраструктурния обект сред Сливница и Драгоман към този момент е построено.

„ С решение на Министерския съвет от през днешния ден започваме процедурата по отчуждаване на последния сектор от автомагистралата – от Сливница до Северната скоростна дъга на София “, заяви още той.

„ Работим поредно в целия развой. В края на предходната година утвърдих обстоен организационен проект за тази права. Следващото деяние е да стартираме процедурата по отчуждаване, с цел да можем да построим последния сектор от аутобана “, изясни министърът.

И добави, че през днешния ден България прави още една стъпка към Европа с недостроената автомагистрала „ Европа “, тъй че да може оптимално бързо да бъде издигната.

„ Надявам се до няколко месеца да можем да кажем, че строителство на последния сектор ще започва, с цел да може вратата на България към Европа да бъде в действителност европейска “, уточни министърът. И акцентира, че с цел да се строят законно едни обекти, първо би трябвало да има подробни устройствени проекти, планиране и позволения за градеж.

„ Срокът за довеждане докрай на автомагистралата беше краят на 2023 година За страдание, през седемте месеца на ръководството на последния постоянен кабинет процедурата по одобрение на подробния организационен проект за последния сектор от нея не беше придвижена. Тези седем месеца не могат да бъдат върнати “, изясни министър Шишков.

„ Изключително значимо е да стартираме строителство и да осъществим 50% от него, с цел да не загубим европейското финансиране. Затова работим интензивно, с цел да спасим парите, които страната би могла да загуби “, сподели министърът на районното развиване и благоустройството.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР