До няколко седмици Русия вероятно ще започне нова офанзива в

...
До няколко седмици Русия вероятно ще започне нова офанзива в
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната навлиза в критична фаза

До няколко седмици Русия евентуално ще стартира нова атака в Донбас, предвижда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди днешната среща на външните министри от Алианса в Брюксел. Столтенберг добави, че Съюзниците имат време да приготвят украинската войска.

Русия възнамерява мощно съсредоточена атака в Изтока на Украйна, съобщи Йенс Столтенберг. Той уточни, че в този момент се следи доста придвижване на съветски войски, които се отдалечават от Киев, с цел да се прегрупират и превъоръжат.

Целта е завладяване на целия Донбас и основаване на сухопътна връзка с окупирания Крим. Това е сериозна фаза на войната, уточни генералният секретар на НАТО.

" Съюзниците са решени да окажат спомагателна поддръжка на Украйна, в това число с противотанкови оръжия, системи за противовъздушна защита и друго съоръжение ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
На част от срещата на НАТО ще участва и украинският външен министър Дмитро Кулеба. Съединените щати оповестиха, че доставят на Украйна защитно съоръжение против химически или биологични офанзиви.

Цивилните в обкръжения Мариупол към момента могат да изоставен града единствено пешком или с персонални коли, откакто напъните за образуване на всеобща евакуация още веднъж се провалиха, оповестиха украинските управляващи. Двете страни се упрекват взаимно.

Руската държавна телевизия оповестява за яростни сражения за контрола на металургичния цех " Азовстал " в Мариупол.

По-рано съветската войска разгласи, че ще " освободи " града от " националистите " откакто Киев е пренебрегнал предложение да изтегли частите си от града. Междувременно в Южна Осетия е получено искане за вписване на инициативна група за референдум по присъединение към Русия, оповестява РИА Новости.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР