До най-големия срив на цената на петрола от 1991 г.

...
До най-големия срив на цената на петрола от 1991 г.
Коментари Харесай

Анализатор: Русия и Саудитска Арабия ще се справят и при цени от 20 долара за барел

" До най-големия срив на цената на петрола от 1991 година насам се стигна, откакто Саудитска Арабия и Русия не съумяха да сключат съглашение на формалната среща на ОПЕК в петък. По време на срещата останалите страни членки бяха пренебрегнати и на процедура тя се организира единствено сред Рияд и Москва ", сподели Димитър Шуйцов, финансов анализатор, в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

" Още в петък се заприказва за вероятно раздробяване на ОПЕК+ и унищожаване на настоящите ограничавания от 1.5 млн. барела дневно. Появи се информация, че Саудитска Арабия ще продава с отстъпка априлските си фючърси на огромна част от своите купувачи. Подобна внезапна промяна на политиката не сме виждали от години ".

Шуйцов разяснява, че Русия ще се включи в ценовата война, защото разноските за нефт в страната са извънредно ниски и се конкурират с тези в Саудитска Арабия.

По думите му Русия и Саудитска Арабия ще имат много проблеми с бюджета, само че теоретично цената, за която добиват петрола, е задоволително ниска, с цел да могат да работят и при 20 $ за барел.

" Саудитска Арабия е с най-ниска цена на добива на нефт. В Русия има залежи, които може да добиват извънредно на ниска цена, а има и други, които добиват относително по-скъпо. Но може да се каже, че Русия ще резервира добивите си на доста високо равнище при тези цени ".

Той означи, че при американските шистови производители обстановката не е розова.

Гостът добави, че главните вести, които не престават да бутат пазарите са терзанията към икономическия напредък и ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР