До над 300 хил. души достигна посланието Пиши, когато стигнеш

...
До над 300 хил. души достигна посланието Пиши, когато стигнеш
Коментари Харесай

Само за месец посланието „Пиши, когато стигнеш“ достигна до над 300 хил. българи

До над 300 хиляди души доближи посланието " Пиши, когато стигнеш " за месец, оповестяват от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Преди всяка прожекция допълнително от 30 киносалона в страната през декември бе предаван късият информативен клип на организацията, който образно демонстрира какви са заплахите от потребление на мобилен телефон, до момента в който се кара. Инициативата се осъществя в партньорство със Сдружение " Асоциация на българските киносалони ". От 4 декември 2019 година до 2 януари 2020 година видеото бе излъчено повече от 10 хиляди пъти на огромния екран.

Видеото на ДАБДП е с дълготрайност 20 секунди и подчертава на следствията, в случай че отделим даже единствено за няколко секунди вниманието си от пътя, с цел да отговорим на значимо за нас известие по телефона си. В това можеха да се убедят и феновете в киносалоните в Благоевград, Бургас, Габрово, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Търговище, Ямбол, Карлово, Сандански, и Сапарева Баня през миналия месец.

По данни на Министерство на вътрешните работи всяка четвърта тежка злополука у нас е единствено с едно транспортно средство (т.нар. самокатострофирали). При тях са починали 193 души и са ранени 2010 индивида през 2018 година.

Експертите по пътна сигурност са безапелационни, че една огромна част от тях са претърпели случай поради похищение на вниманието. Най-голям фактор за това е мобилният телефон. Затова Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " приканва - Пиши, когато стигнеш!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР