До момента в деокупираните територии на Донецка, Харковска и Херсонска

...
До момента в деокупираните територии на Донецка, Харковска и Херсонска
Коментари Харесай

Над 1000 тела открити в Донецка, Харковска и Херсонска области

До момента в деокупираните територии на Донецка, Харковска и Херсонска области са открити 1077 тела.

" Мога да посоча някои числа по отношение на телата, открити в районите. В Донецка област към този момент сме разкрили 268 тела в деокупираните територии, от които 175 тела са разпознати, т.е. малко повече от половината. В Харков област са открити 765 тела, от които 453 са авансово разпознати. В Херсонска област са открити 44 тела, от които три са разпознати ", сподели министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, представен от " Укринформ ".

Той изясни, че идентификацията е била затруднена поради нуждата от осъществяване на ДНК разбор.
 131 тела са ексхумирани в Донецка област
131 тела са ексхумирани в Донецка област

Все още не е финален брой

" Визуално към този момент е невероятно да се открият прилики, по тази причина се взема ДНК на тези тела, роднините подават сигнали за изчезнали, по-късно роднините предават своите ДНК проби и се прави съпоставяне ", сподели министърът и добави, че опашката за ДНК е прегледът е към този момент два месеца авансово.

Министърът също по този начин означи, че чиновниците на реда са разкрили стаи за изтезания в освободените територии, основани от нашествениците, и сега е невероятно да се уточни броят на хората, които са минали през тях.

" Двадесет и три камери за изтезания са открити до момента в Харковска област, една камера за изтезания - в Донецка област и още три - в Херсонска област ", ​​информира Монастирски.

В региона на Харков беше основан бот на Telegram, с цел да събира доказателства за закононарушенията , осъществени от Русия.
 146 тела са ексхумирани в Лиман
146 тела са ексхумирани в Лиман

Извадени са общо 111 тела на цивилни и 35 на украински военни

Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от съветските нашественици и поеха контрола над града. На 4 октомври украинският народен байрак беше публично повдигнат над освободения Лиман.

Масови гробове с над 400 тела бяха открити в Буча и Изюм. След това през октомври на няколко пъти оповестяваха за ексхумирани трупове. 

По-рано през октомври стана ясно и заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна , а точно беше доказано, че са били осъществени военни закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР