До момента не сме получили покана за преговори от ГЕРБ

...
До момента не сме получили покана за преговори от ГЕРБ
Коментари Харесай

Георги Ганев: Положението с хазната не е розово, но не чак толкова лошо

" До момента не сме получили покана за договаряния от ГЕРБ и претендента за министър председател Даниел Митов. Не се виждаме близо идейно до ГЕРБ, тяхното ръководство способства за сериозна разяждане на държавността ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Георги Ганев.

И добави, че дали ще има среща, ще решат политическите водачи, а съгласно него държавно управление на ГЕРБ с поддръжка от 75 гласа е малко евентуално.

Икономистът счита, че прекалено много у нас се вторачваме в средствата, идващи от Европейски Съюз, защото те са значими, само че българската стопанска система генерира огромните доходи и вниманието би трябвало да се насочи към всички пари, с които борави страната, и по какъв начин го прави.

За него влизането в Еврозоната продължава да е допустимо, в случай че сме в границите на числовите критерии, само че също по този начин ще се гледа и битката с корупцията.

" Положението с хазната не е розово, само че не чак толкоз неприятно, приходите се държат обичайно по време на рецесия. Нещата са напрегнати, само че не невъзможни. Засега добавките за пенсионерите ще бъдат продължени ", уверен е Ганев.

Георги Ганев акцентира, че ще има деликатен взор по какъв начин са работили ограниченията за компенсиране на засегнатите от здравната рецесия бизнеси до момента, с цел да се види дали нещо може да се поправя, само че е сигурен, че ограничения би трябвало да има и добави, че единствено десен политик може да подсигурява, че компесаторни ограничения могат да се осъществят правилно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР