До месец се чака решението на Софийския апелативен съд по

...
До месец се чака решението на Софийския апелативен съд по
Коментари Харесай

До месец се чака решението по делото за тежката катастрофа при която загина Милен Цветков

До месец се чака решението на Софийския апелативен съд по делото за тежката злополука, в която преди две години и половина почина телевизионният водещ Милен Цветков.
Прочетете още
На първа инстанция 24-годишният Кристиан Николов беше наказан на 9 години затвор - присъда, която оспориха всички страни в процеса.

И пред втората инстанция продължи разногласието за гибел на пътя по несъобразителност или за гибел при възможен предумисъл става дума, заяви БНР.

Заради високата скорост, съществуването на опиати и неналичието на спирачен път прокуратурата упрекна Кристиан Николов, че съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста. Това беше тезата и на частните обвинители.

Софийският градски съд не се съгласи и призна младият мъж за отговорен за гибел по несъобразителност.

Днес от държавното обвиняване още веднъж желаеха 15 години затвор на Николов. Защитата му, която от началото на процеса оспорва възможния предумисъл, изиска в тази част присъдата на Градския съд да бъде доказана, само че да бъде понижен размера на наказването.

По-леко наказване изиска и подсъдимият, който за следващ път съобщи, че съжалява, че се моли за околните на починалия Милен Цветков и ще понесе отговорността си.

Кристиан Николов се обърна към съда да не се въздейства от публичния и медиен напън, какъвто имало по време на цялото следствие и развой, поради опитите на прокуратурата да завоюва дивиденти от една покруса. 

" Аз постоянно ще нося моя кръст, без значение от наказването “, сподели в последната си дума той.

След размисъл Софийският апелативен съд сподели, че ще се произнесе в законовия период, което значи, че не е приел причините на прокуратурата и частните обвинители, че става дума за породена гибел при възможен предумисъл.

" При възможния предумисъл преследваш някаква цел и се съгласяваш с публично рисковия резултат и той ти е апатичен. И нашето схващане е, че в тази ситуация, откакто не е подхванал обезвреждащи ограничения, той е имал опция да реагира, имал е време – по тази причина психиатрите споделят, че е вменяем. Казват, че е бил е свръхвъзбуден, значи не може да заспи и няма никакви данни по делото това, което е приел първоинстанционният съд, че той бил направил някаква маневра в ляво с кормилото. Няма такива данни. Изненадани сме, само че може ние да бъркаме, само че сме сюрпризирани ", разяснява юристът на дъщерята на Милен Цветков - Надежда Ковачева.

Сега съдът може да удостовери 9-те години затвор на Кристиан Николов, да ги понижи или да ги усили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР