До месец работна група ще излезе с конкретни предложения за

...
До месец работна група ще излезе с конкретни предложения за
Коментари Харесай

Ограничават употребата на наргилета

До месец работна група ще излезе с съответни оферти за ограничение на използването на наргилета и растителни произведения за пушене. Това стана ясно през днешния ден на извършената среща в Министерството на здравеопазването.

Участниците в работната група, състояща се от представители на Министерство на здравеопазването, МОН, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, МИ, Агенция " Митници ", НЦОЗА, специалисти и неправителствени организации, разясниха нуждата от законодателни промени в законите за здравето, за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения и за акцизите и данъчните хранилища.

На срещата се обсъждаха и работещите практики за ограничение използването на наргилетата, въведени и потвърдили резултата си в страни като Полша, Хърватия, Кипър и Румъния.

" Трябва да бъде развенчан митът, че наргилето е безвредно, в противен случай - то е в пъти по-увреждащо здравето спрямо извънредно нездравословните цигарени произведения ", безапелационна беше заместник-министър Йорданова.

Тя предложи в часовете на класния ръководите и по време на родителските срещи родители и възпитаници да бъдат осведомени с вредите от пушенето на наргилета и растителни смеси.

Предприемането на ограничения за регулация използването на наргилета и растителни смеси за пушене е инициирано от Министерство на здравеопазването, като от страна на институцията виновен заместник-министър е Светлана Йорданова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР