До месец Окръжният съд в Благоевград трябва да се произнесе

...
До месец Окръжният съд в Благоевград трябва да се произнесе
Коментари Харесай

Бащата на убитите деца в Сандански иска отмяна на ограничителната си заповед

До месец Окръжният съд в Благоевград би трябвало да се произнесе дали остава в действие възбраната за Георги Трайков - татко на убитите деца в Сандански, да приближава до майка им, оповестява Българска национална телевизия.

Съдебното решение пристигна след дело за домашно принуждение по тъжба на обвинената Кристина Дунчева, в която тя показва, че е унизена от мъжа си физически и душевен, като тормозът траял дълги години.

Днес Трайков за първи път влезе в правосъдна зала. Той и юристът му са настояли да бъде анулирано решението на съда в Сандански с претекст, че то е незаконосъобразно и голословно.

Дунчева, която е единствената арестувана за убийството на двете деца, към този момент втори месец е настанена в психиатрична клиника в Ловеч.

На 8 април тяще бъде разпитана в лечебното заведение по отношение на почнало досъдебно произвеждане за закана за ликвидиране.То се управлява от Районната прокуратура, която се е самосезирала по тъжба на дамата от 5 октомври 2020 година

Адвокатът ѝ изясни, че в жалбата си тя е показала, че бащата на децата ѝ, с който по това време живеела на брачен начала, е отправял закани за ликвидиране към нея и околните ѝ.

Припомняме, на 19 ноември 2020 година 32-годишната жена умъртви децата си - момиченце и момченце на 3 и 5 години, по изключително нечовечен метод в Сандански.

По-късно стана ясно, че дамата е направила признания за случилото се.

Кметът на Сандански заяви, че фамилията е имало съществено обществени проблеми. От Държавната организация за протекция на детето обаче отхвърлиха при тях да са постъпвали сигнали нито от бащата, нито от майката на двете убити деца.

В началото на февруари Окръжният съд в Благоевград изпрати обвинената в затворническа психиатрична болница в Ловеч за месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР