До месец ноември 2022 г. съпоставено с периода на 2021

...
До месец ноември 2022 г. съпоставено с периода на 2021
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Подготвяме мащабни полицейски акции за противодействие на автокражбите и трафика на мигранти


До месец ноември 2022 година съпоставено с интервала на 2021 година престъпността в страната е нарастнала с 2,2%. Нараснали са закононарушенията, свързани със шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Това съобщи в Народно събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година по отношение на присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафик на мигранти през територията на България и зачестили фрапантни случаи на битовата престъпност.

„ Идентифицирали сме проблематичните сфери и сме си сложили за цел да се борим по-бързо: телефонните измами, каналджийството, автокражбите. Предстоят огромни полицейски акции по противопоставяне на автокражбите и трафика с мигранти идната седмица. Едната акция ще е взаимна с управляващите в Турция “, заяви той.

„ Направихме всичко належащо, с цел да осигурим защитата по границата и случаите на нелегално прекосяване понижиха фрапантно. Започналите дисциплинарни инспекции са образец по какъв начин не се пази никой в Министерство на вътрешните работи, който нарушава закона. Всеки в Министерство на вътрешните работи знае, че всеки, който извършва отговорностите си ще е награждаван, а който нарушава закона – ще бъде глобен “, предизвести вътрешният министър.

Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година разяснява още, че в Министерство на вътрешните работи работят 50 000 чиновници, а министърът не може да упражнява самостоятелен надзор на всеки. „ Образуваме дисциплинарни производства против чиновниците, нарушили закона. Ние сме образец. Надявам се и други сфери да действат по отношение на чиновниците си по същия метод, прикани вътрешният министър, визирайки Прокуратурата “.

„ По отношение на мигрантския напън зачестили случаи няма, има смяна в метода на противопоставяне на този жанр закононарушения. 21 600, тази година арестуваните чужденци навътре в страната са 10 054. Тази година опитите за незаконно прекосяване на границата на страната са 170 000 “, сподели още той.

„ Както на всички места в България, корупция има и в Министерство на вътрешните работи. Ние обаче се борим против нея, разобличаваме я и я демонстрираме. Конкретните ограничения против чадърите в Министерство на вътрешните работи при всяко следствие на закононарушение ние ревизираме чиновниците и техните ръководители. Вярвам, че сме на прав път. Апелирам Министерство на вътрешните работи да служи за образец в битката против корупцията “, съобщи министър Демерджиев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР