До месец и половина – два се очаква въвеждането на

...
До месец и половина – два се очаква въвеждането на
Коментари Харесай

В София ще бъде въведена „спокойна зона“ до 2 месеца

До месец и половина – два се чака въвеждането на „ спокойна зона “ в София. Това съобщи пред „ Фокус “ Евгени Крусев, заместник-кмет на Столична община по направление „ Транспорт и транспортни комуникации”. Той изясни, че напредването в новата зона планува оптималната скорост да е по-ниска от общоприетата за градски условия, само че все пак практиката показвала, че вместо формиране на тапи, придвижването се осъществявало по-лесно.
„ На база разбор от практики на градове от Централна и Западна Европа е взето решение скоростта да бъде лимитирана до 30 км/ч, което да спомогне за по-добрата сигурност и комфорт на пешеходците и велосипедистите, които ще имат равни права с колите, движейки се в границите на тази зона. Първоначално се планува обсегът на зоната да бъде заключен в улиците, които се намират сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Леге “, ул. „ Алабин “, бул. „ Христо Ботев “ и бул. „ Патриарх Евтимий “. Тъй като става въпрос за хоризонтална и отвесна сигнализация, допускам, че до месец и половина – два ще се вкара тази зона в сектора “, разясни той.
Евгени Крусев сподели, че по график се правят ремонтните действия по бул. „ Дондуков “, като сега се заздравява новата настилка и се построяват нови тротоари. Продължава и реконструкцията по булевардите „ Монтевидео “ и „ Тодор Каблешков “. Заместник-кметът сподели още, че тази година към 30 междуквартални дребни улици са изцяло ремонтирани, а на други 40 са сменени тротоарните настилки, само че няма затворени.
Продължава интензивната работа по поправки в града, все още всички се правят в период, добави Евгени Крусев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР