До края на тази седмица в регионалните здравни инспекции в

...
До края на тази седмица в регионалните здравни инспекции в
Коментари Харесай

В здравните инспекции ще бъде доставена ваксина срещу COVID-19 Valneva


До края на тази седмица в районните здравни инспекции в страната ще бъдат доставени ваксини против COVID-19 на производителя Valneva. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Valneva е ваксина, основана по обичайната технология, съдържа инактивирани (убити) цели вирусни частици от истинския вариант SARS-CoV-2, които не могат да причинят заболяване, показаха от пресслужбата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32277
Ваксината се ползва за първична имунизация при хора на възраст 18 - 50 години, а схемата на приложение на имунизацията е двудозова, с период сред дозите от 28 дни.

В страната са доставени 10 200 дози от Valneva. Желаещите да се имунизират с нея би трябвало да потърсят информация за опциите от районната здравна ревизия по местоживеене.

На 24 юни т.г. Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предложи издаване на позволение за приложимост на ваксина против COVID-19 (инактивирана, с адювант) Valneva. След задълбочена оценка Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост към ЕМА доближи с консенсус до заключението, че данните за имунизацията са надеждни и дават отговор на критериите на Европейския съюз за резултатност, сигурност и качество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР