До края на тази седмица няма да има успокояване на

...
До края на тази седмица няма да има успокояване на
Коментари Харесай

Кога през юни ще бъде 35 градуса?

До края на тази седмица няма да има усмиряване на дъждовете над Западна и Централна България, заяви шефката на „ Прогнози “ в Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойкова по Българска национална телевизия. Според нея метеорологичното лято, което се характеризира със изсъхнало и слънчево време, ще пристигна съвсем по едно и също време с астрономическото, което настава на 21 юни.

В централната част на Средиземноморието, над Италия се е образувал циклон, който носи обилни превалявания. До края на тази седмица преваляванията ще продължат, разясни Стойчева.

Мощни гръмотевични стихии обаче не се чакат. Към края на седмицата обаче има по-голяма възможност от градушки над Източна България.

" През вчерашния ден до тази заран количествата на преваляванията в региона на Берковица са незначителни - 8 л/кв. м. На други места има 30-40 литра дъжд. В западната и централната част от страната имаме много високи стойности на измерените количества превалявания.

Заради забележителната облачност температурите в Западна България няма да бъдат доста високи - към и малко под 20 градуса. На изток обаче, където има доста слънчеви часове, температурите доближават 25-26 градуса ", изясни Анастасия Стойчева.

През идващите дни превалявания ще има над западната половина от страната, до момента в който на изток няма да вали.

Очакват се количества от към 30-50 литра на кв. метър. Тъй като времето не е толкоз топло няма доста възможност да се развиват мощни гръмотевични стихии. От идната седмица обаче се чака последователно покачване на температурите.

През последното десетдневие на юни се чакат температури сред 30 и 35 градуса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР