До края на седмицата страните от Г-7 ще обсъдя четири

...
До края на седмицата страните от Г-7 ще обсъдя четири
Коментари Харесай

Каква е съдбата на руските диаманти

До края на седмицата страните от Г-7 ще обсъдя четири проекта за възбрана на износа на съветските диаманти. Според проекта на западните страни, от 1 януари 2024 година ориста на скъпоценните камъни от Русия надали ще е розова,.

Плановете за възбрана варират от лека саморегулация до строги ограничения за импорт, разкривайки по този метод разликите, които изясняват за какво възбраната е толкоз сложна за реализиране на единодушие към този момент повече от година, написа Reuters.

Четирите оферти са направени от Белгия, Индия, Френска група за бижутерска промишленост и Световния диамантен съвет и ще бъдат разисквани на техническа среща на представители на Г-7 в четвъртък, съобщи пред организацията чиновници, близки до договарянията.
 Турска компания може скоро да стартира произвеждане на промишлени диаманти в Пловдив
Турска компания може скоро да стартира произвеждане на промишлени диаманти в Пловдив

В момента градът е на финалната права за привличане на компанията

Подобна възбрана би засегнала тежко съветския експорт на диаманти, защото страните от Г-7 - Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Англия, Италия и Франция - съставляват 70% от международното търсене на диаманти.
 Снимка 433655
Източник:

По този метод възбрана би засегнала и предлагането, тъй като Русия е най-големият производител на необработени диаманти в света, разполагайки с пазарен дял от 30%.

Основната задача на срещата ще бъде да се контракти по юридически издържана формулировка за проследимост на диамантите, с цел да може да се дефинира от кое място идват скъпоценните камъни.

Руският производител на диаманти " Алроса " стопира продажбите до края на октомври

Най-големият производител на диаманти в света - съветската компания " Алроса " стопира продажбата на диаманти за период от два месеца. Причината за тези дейности е опит да увеличи спадащите цени, заяви през септември Bloomberg, цитирайки записка на компанията, изпратена до нейни клиенти.
 Съмнителни банки, куфари, цялостни с пари и диаманти: Как Русия финансира своите покупки на оръжейни технологии и елементи
Съмнителни банки, куфари, цялостни с пари и диаманти: Как Русия финансира своите покупки на оръжейни технологии и елементи

Как работят схемите?

" Алроса ", която в действителност се конкурира с колоса De Beers за купата максимален производител на диаманти в света, към този момент стопира продажбите на необработени диаманти през септември и октомври, надявайки се да обърне наклонността на ценови спад.

Държавната съветска компания е под американски и английски наказания, които бяха наложени незабавно след началото на войната на Русия в Украйна. Продажбите на компанията поеха удар, след компанията насочи размерите си към Азия.
 Руският производител на диаманти
Най-големият производител на диаманти в света стопира продажбите

Каква е повода?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР