До края на седмицата ще бъде публикувана нова покана за

...
До края на седмицата ще бъде публикувана нова покана за
Коментари Харесай

Властите у нас решиха кой показател ще е водещ при въвеждането на нови COVID мерки

До края на седмицата ще бъде оповестена нова покана за обезпечаването на нужните за просветителната система щадящи проби за възпитаници от първи до 12-ти клас, защото целта на държавното управление е гарантирането на присъствено образование в учебно заведение. Това е показала министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на второто съвещание на Националния пандемичен комитет, чийто ръководител е тя, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство.

По думите й периодите на поканата ще бъдат съобразени с наличните досега щадящи проби, тъй че процесът по проучване за COVID-19 в учебните заведения да не бъде преустановяван.

Членовете на Националния пандемичен комитет още веднъж са се обединили към нуждата от усилване на контрола по въведените противоепидемични ограничения в страната, защото това би спомогнало за ограничение разпространяването на COVID-19. Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев е уведомил участниците в срещата за влязлата в действие от през днешния ден заповед на здравния министър, с която се понижава продължителността на изолацията и карантината.

Членовете на Националния пандемичен комитет са били осведомени и с данни по отношение на натовареността на здравната система, в това число настоящата претовареност на леглата за консервативно и интензивно лекуване на пациенти с COVID-19 - индикатор, който ще бъде водещ при въвеждането на нови противоепидемични ограничения, допълват от здравното министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР