До края на седмицата няма да е готов кабинетът, все

...
До края на седмицата няма да е готов кабинетът, все
Коментари Харесай

Кабинетът няма да е готов до края на седмицата

" До края на седмицата няма да е подготвен кабинетът, към момента се организират диалози. " Това прогнозира доц. Борислав Великов, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

Според Явор Нотев, някогашен зам.- ръководител на Народното събрание, не се знае доста до каква степен са стигнали консултациите. Той също счита, че държавното управление няма да бъде образувано до края на седмицата. " Обсъждат се значими тематики за развиването на страната, само че лични назначения и надлежно систематизиране на министерски кресла не се оповестява ", добави той. По думите му начинът, по който се декларират позициите на участниците в тези диалози, също допускат доста работа.

Борислав Великов означи, че от „ ИТН “ навлизат в някакво русло, само че ще държат съставът на кабинета да си е техен. " Единственото, което остава и би трябвало да се извърши, е да се схванат по политики и по стратегии. Тогава към тези 112 гласа ще чакаме да забележим кои ще бъдат по-гъвкави и по-отговорни политически сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ", съобщи той пред bTV.

Явор Нотев разяснява и първия състав на кабинета на Има Такъв Народ с министър председател Николай Василев. Според него това е било изненадващо за жителите, както и за участниците в предизборната конкуренция: " Много се изговори за това, че по този начин не се прави и това не са разпоредбите на политическата игра. Няма по какъв начин да приемем подобен напълно нов метод. В последна сметка съставянето на кабинет изисква висока степен на доверие и доближаване на стратегии. "

Великов е на мнение, че в този изпреварващ ход потребното е било това, че се появи стратегия, по която в този момент има разногласия, само че се сложиха на масата някои програмни цели, което беше позитивно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР