До края на седмицата ГЕРБ ще внесе предложение компенсациите за

...
До края на седмицата ГЕРБ ще внесе предложение компенсациите за
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат компенсациите за бензина и дизела да е 1 лев на литър

До края на седмицата ГЕРБ ще внесе предложение обезщетенията за бензина и дизела да е от 1 лев на литър.

Според ГЕРБ-СДС, в случай че се обложат " Лукойл Нефтохим Бургас " и „ Литаско ", дъщерно сдружение на " Лукойл " в Щвейцария, компенсацията ще бъде 1 лева

" Разликата в горивото поради евтиния съветски нефт не е 25 стотинки, а 1 лев, още повече сега тези 25 стотинки са от налозите на българските данъкоплатци. Ние желаеме единият лев, а не 25 стотинки да са отплата от самия производител на това гориво. Ако бъде признат законът и в случай че компенсацията е тъкмо 1 лев, бензинът от 2.99, колкото го видях сутринта на колонка, би трябвало да стане 1.99 ", сподели Делян Добрев - ръководител на комисията по енергетика в Народно събрание.

А министърът на стопанската система Никола Стоянов предложи освен жителите, а и компаниите да се възползват от помощ за цената на бензина и дизела. Това е заложено в предлагането на Министерския съвет за лишаване на свърхпечалбите на " Лукойл ". Никола Стоянов разяснява, че съгласно него тяхното предложение е по-изгодно.

" Доколкото разбирам сходна към този момент е концепцията на ГЕРБ. Разликата е, че при тях, това което чух от Делян Добрев, не познавам в елементи предлагането, е че става дума за закрепено 1 лев да се внася като свръхпечалба. Тук виждаме един минус, че при вероятно съществено повишаване на цената още веднъж ще остане единствено един лев, т.е. считам, че от тази позиция предлагането на служебното държавно управление, където при отнемането на свърхпечалби става дума за %, а не за закрепена сума е по-добро, само че в последна сметка е доста хубаво, че има разговор ", сподели Никола Стоянов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР